Hoe het bouwavontuur begon

Gepubliceerd op 23 oktober 2018 om 17:55

We waren ons al een poosje aan het oriënteren op een nieuwe woning, deze mocht kleiner zijn, met de mogelijkheid om levensloopbestendig te maken, maar nog belangrijker, een rustige locatie bij de natuur.

Een bestaande woning op een mooie locatie kwamen we niet tegen, dus toen zijn we maar eens naar bouwkavels gaan kijken.

Na Funda te hebben uitgeplozen, diverse kavels te hebben bekeken en weer afgekeurd, kwamen we in maart 2017 toch nog plotseling onze droomkavel tegen. In Ulestraten ligt verscholen achter een oude boerderij een ruime kavel, leunend tegen de fruitboomgaarden in het buitengebied. De zuid georiënteerde achtertuin en het vrije uitzicht aan de westkant bestaande uit boomgaarden en schapenweiden voelde heerlijk landelijk! Dit was de plek!!

We namen contact op met een architect die ervaring heeft met energie neutraal bouwen, wij willen dat immers ook. Na een kennismakingsgesprek besloten we voor deze architect te gaan. Nadat wij onze wensen hadden geïnventariseerd en onze voorkeur bij de gemeente hadden laten toetsen zijn wij aan de slag gegaan met het ontwerp.

De voorlopige tekening ging naar de gemeente die al vrij snel groen licht geeft. Begin maart 2018 werd de bouwvergunning verleend, wat een feest, nu konden we opdracht geven aan de aannemer.

Op 10 maart hebben we de eerste schop in de grond gezet om alle nutsvoorzieningen te kunnen aanbrengen.

Bij  het uitgraven van de bouwput bleek dat de ondergrond niet stabiel genoeg was. Daarom moest de ondergrond worden uitgegraven en opgevuld worden met korrelmix (zie foto 2 en 3 rechts).

Na vele, vele vrachtwagenritten later is ook deze klus weer geklaard, zo glad als een biljartlaken lag op 3 mei de bouwput klaar voor het volgende: de fundering.

Foto 1: Plek meterkast 10 maart 2017

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.