Hoe het er nu voor staat met de bouw

Gepubliceerd op 1 november 2018 om 23:02

Het is op dit moment een jaar geleden dat de bouwtekening naar de gemeente Meerssen is gestuurd. Dit in de hoop dat het plan zou worden goedgekeurd en de omgevingsvergunning zal worden verleend. Het was heel spannend, we hadden er immers zo veel tijd en energie in gestoken om alles tot in de details te bepalen.

Het bouwplan werd volledig goedgekeurd en geen enkel onderdeel hoefde te worden herzien. Dat was reden voor een vreugdedansje!

Toen het grondwerk klaar was en de fundering gestort was, lag de bouw een langere tijd stil i.v.m. bouwvakantie en de steeds weer uitgestelde levertijd van de prefab wanden. Tja dat is jammer.

Een grote stap van het bouwproces was vervolgens de plaatsing van de prefab wanden. Er staat hierdoor ineens iets, wat daadwerkelijk de lucht in gaat (zie foto 1 rechts).

Vooraf hebben we ook veel gesprekken gehad met installateurs. Omdat het een energie neutrale woning wordt is er een speciale ruimte nodig voor alle techniek van de zonnepanelen, accu, warmtepomp en ventilatiesysteem.

En dan komt de keuzestress! Waar komen de lichtpunten, waar komen de stopcontacten, waar komen de ventilatieroosters? Welke tegels, keuken, sanitair, etc.? Pffff er is zoveel keuze. En trends zijn nu leuk, maar hoe is het over een paar jaar? Uiteindelijk hebben we gekozen voor neutrale kleuren met als basis: zwart, wit en grijs. 

Je kunt nu goed zien hoe prachtig het uitzicht is vanaf de bovenste verdieping. Langs de boomgaarden zie je in de verte de Wijngaardshof liggen. En de schapen in de wei kijken lijdzaam toe.

Volgende week wordt er gestart met de binnenmuren van de bovenste woonlaag. Eind november ligt de dakvloer er op. Nu schiet het op. Yes!

Foto 1: Plaatsing prefab wanden


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.